Bij Distilleerderij de Bronckhorst geloven we in circulaire economie, eerlijke en ambachtelijke processen. En dát proeft u terug in onze huisgemaakte distillaten: whisky, brandy, jenever, gin, eau-de-vie, grappa… Onze distillaten zitten vol liefde, toewijding en ingrediënten uit de Achterhoek. Ook duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel: wij werken met en voor de natuur. Bovendien distilleren we in kleine hoeveelheden om zoveel mogelijk grip te houden op het productieproces. Hiermee geven we ieder distillaat een eigen unieke geur, kleur en smaak.
Midden in het karakteristieke landschap van de Achterhoek, waar natuur en echte ambacht samen komen, vindt u Distilleerderij de Bronckhorst. Dit is de ideale plek om heerlijke, duurzame producten te verbouwen. Om de unieke smaak te garanderen houden we het hele proces in eigen hand: van koe tot korrel, van korrel tot borrel.
Om te beginnen leven onze zeldzame Dahomey koeien lekker antibiotica- en medicijnvrij. Later strooien we hun gezonde mest uit over onze eigen bouwlanden. Hier komt de gerst voor onze Dahomey Single Estate Dutch Whisky en Oud Hollandse Jenever (100% moutwijn) tot rijpheid…
…Daarna volgt het proces van oogsten, brouwen, distilleren en lageren. Dit gebeurt ook in eigen huis en volledig vrij van chemische middelen of geur-, kleur- en smaakstoffen.
Verder wordt ook overtollig fruit zoals appels en peren, van fruittelers uit de Achterhoek, in eigen huis verwerkt tot een hoogwaardige fruit eau de vie.
De persresten en wijnen die normaal gesproken worden weggegooid kopen wij op bij de Achterhoekse wijnboeren. Hiervan maken wij o.a. onze Jeneverbessenwater en Brandy’s. Over circulaire economie gesproken!
Eindelijk is het tijd om te genieten van de heerlijke smaak van eerlijk ambacht. En zoals ze in de Achterhoek zeggen: Da mo’j g’woon ‘s pruven!