Distilleerderij de BronckhorstDISTILLATEN VAN ACHTERHOEKSE BODEM

Distilleerderij de BronckhorstDISTILLATEN VAN ACHTERHOEKSE BODEM

Distilleerderij de Bronckhorst Meester Distillateur Erik Legters Distilleerketel

DE HEERLIJKE SMAAK VAN EERLIJK AMBACHT

Achterhoekse ingrediënten
Voor onze (h)eerlijke distillaten gebruiken we alleen de beste ingrediënten. Die verbouwen we zelf of zijn van Achterhoekse bodem.
Echte ambacht
Met veel liefde en toewijding werkt Meester Distillateur Erik aan zijn ambachtelijke distillaten.
Een eerlijk proces
Wij zijn MVO-gecertificeerd en maken onze distillaten op een eerlijke en duurzame manier.
Alles in eigen hand
Om controle te houden over de kwaliteit houden we het hele proces van a tot z in eigen hand.

BLIJF OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang bij Distilleerderij de Bronckhorst? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

ONZE DISTILLATEN

Bij Distilleerderij de Bronckhorst heeft iedere botteling zijn eigen unieke verhaal, geur, kleur en smaak...
Wij produceren onze gerstdistillaten op ambachtelijke wijze. We houden namelijk het gehele proces in eigen hand: van koe tot korrel, van korrel tot borrel. Dat geeft onze Dahomey Single Malt zijn unieke smaak.
Dit distillaat van wijn werd in de late Middeleeuwen voor het eerst gemaakt. Wijn werd destijds gedistilleerd om transportvolumes te verkleinen. Na transport zou deze wijn weer verdund worden met water, maar de brandy was al veel te lekker op zich.... En daar zijn wij het volledig mee eens!
Het recept voor Jeneverbessenwater werd in de 13e eeuw uitgevonden door Jacob van Maerlant en is door ons nieuw leven ingeblazen. De in wijn gekookte jeneverbes bevat veel geneeskrachtige eigenschappen en is ook nog eens onmundig lekker. Op de gezondheid!
Van oudsher hoort een eigen boomgaard op de Achterhoekse boerderij erbij. Fruit telen gebeurt in de Achterhoek daarom nog volop. Overtollig fruit? Dat distilleren wij! Zo wordt er niets verspild en kunt u genieten van de (h)eerlijke kwaliteit van onze Racka bijvoorbeeld.
Achterhoekse Gin gedistilleerd met 11 verschillende achterhoekse kruiden!
Distilleerderij de Bronckhorst Fruitdistillaten Ingrediënten
Fruit

Overtollig fruit uit de Achterhoek is de basis voor onze fruitdistillaten. Zo wordt er niets verspild en kunt u genieten van (h)eerlijke kwaliteit…

Distilleerderij de Bronckhorst Achterhoek Ambacht Dahomey Koeien
https://distilleerderijdebronckhorst.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_transparent_02.png
Gist

Geïnspireerd door de ambachtelijke wijze van distilleren gebruiken wij bij Distilleerderij de Bronckhorst vergisting voor het maken van ons beslag…

https://distilleerderijdebronckhorst.nl/wp-content/uploads/2019/01/WMM_0074_1-1280x1280.jpg
https://distilleerderijdebronckhorst.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_transparent_03.png
Brouwgerst

Onze eigen brouwgerst is de basis voor onze gerstdistillaten. De unieke smaak van deze distillaten hebben we te danken aan onze Dahomey koeien, die op onze weilanden grazen: van koe tot korrel, van korrel tot borrel!

Distilleerderij de Bronckhorst Zelhem Achterhoek Proeflokaal