Onze producten

Bij Distilleerderij de Bronckhorst geloven we in Achterhoekse producten en houden wij het hele proces in eigen hand. Om de kwaliteit van onze distillaten te bewaken, produceren wij in beperkte hoeveelheden. Daardoor heeft iedere botteling heeft zijn eigen unieke geur, kleur en smaak. De distillaten worden met veel liefde en toewijding gemaakt. Wij hopen dat u er net zo veel van geniet als wij.

De Bronckhorst Whisky en gerstdistillaten

Bij whisky denkt men al snel aan de uitgestrekte whiskygebieden in Schotland. Niet alleen het klimaat kent veel overeenkomsten met dat van Schotland: de liefde en toewijding hebben wij in de Achterhoek ook. Wij produceren onze whisky en gerstdistillaten op ambachtelijke wijze: we houden het gehele proces in eigen hand. De unieke smaak hebben we te danken aan onze Dahomey koeien, die op de weilanden grazen: van koe tot korrel, van korrel tot borrel! De eerste Whisky van Achterhoekse bodem wordt in 2021 uitgebracht... Klik hier om voor meer informatie.

De Bronckhorst Jeneverbessenwater

De in wijn gekookte jeneverbes bevat veel geneeskundige eigenschappen en is ook nog eens onmundig lekker. "Deze drank is goed tegen buikpijn of krampen van de ingewanden." Het recept werd uitgevonden in 1235-1300 door Jacob van Maerlant en vindt men terug in talrijke Middelnederlandse geschriften. Distilleerderij de Bronckhorst heeft dit distillaat nieuw leven ingeblazen. Op de gezondheid!

De Bronckhorst Brandy

Dit distillaat van wijn werd in de late Middeleeuwen voor het eerst gemaakt. Wijn werd destijds alleen in het zuiden verbouwd. Toen men de wijn wilde transporteren naar het noorden werd, dankzij distilleren, het transportvolume verkleind. Het was de bedoeling de wijn daarna weer te verdunnen met water, maar de brandy was al veel te lekker op zich. Daar zijn wij het volledig mee eens! Onze brandy wordt gemaakt uit restwijn van de Achterhoekse wijnboeren. Zo wordt er niets verspild en kunt u genieten van (h)eerlijke kwaliteit.

De Bronckhorst fruitdistillaten

Van oudsher hoort een eigen boomgaard op de Achterhoekse boerderij erbij. Daarom worden er nog steeds volop appels, peren, kersen, pruimen, zacht fruit en bosbessen in de Achterhoek geteeld. Het fruit dat niet meer geschikt is voor de verkoop, dat distilleren wij. Fruitdistillaten zijn (h)eerlijk om te drinken voor of na het diner. Of gewoon omdat u er zin in heeft!